Rescat amb onades de 6 metres a la costa d'Irlanda

Alberto AlcántaraActualitzat

Aquesta setmana ha estat de baixes pressions a l'Atlàntic. Dimarts, i amb unes condicions meteorològiques adverses, van haver de rescatar la tripulació d'un vaixell de càrrega de 4.000 tones de carbó que anava a la deriva davant de la costa d'Irlanda.

Rescat del vaixell Lily B (@RNLI)

Segons la Royal National Lifeboat Institution (RNLI), el vaixell Lily B es va quedar sense subministrament elèctric i va quedar a mercè de les onades, que el portaven cap a les roques costaneres a prop de Hook Head.

Es van desplegar tres vaixells salvavides per rescatar els nou membres de la tripulació, en una operació que va durar més de 12 hores enmig d'un mar embravit amb onades de més de 6 metres i vents sostinguts de força 8, uns 70 km/h. Finalment, el vaixell va ser remolcat fins al port de Waterford, al sud-est d'Irlanda.

 


Aquesta és l'anàlisi isobàrica de les 00.00 UTC de dimarts passat, amb la pertorbació de 975 hPa fent incidir vents del sud-oest sobre l'illa d'Irlanda. Alguns registres de vent de dimarts van ser els 104 km/h a l'illa de Sherkin, a la costa sud, els 83 km/h de Cork o 76 km/h a Dublín.

Anàlisi isobàrica del dia 20 d'octubre a les 00.00 UTC (MetOffice)
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut