Neu a La Molina (Alenxander Van der Laan)
Neu a La Molina (Alenxander Van der Laan)

El front de tempestes deixa una regada general, neu, calamarsa i una davallada tèrmica

Alberto AlcántaraActualitzat

El front de tempestes de dissabte ens ha tornat a deixar una bona regada, i ha fet baixar la temperatura de manera que ha tornat a nevar a cotes fins i tot al voltant dels mil metres. La part positiva és que anem omplint reserves. La negativa ha estat l'afectació de la calamarsa a zones de cultiu del cereal i la fruita, com ara a la Noguera.

Pluja abundant

La precipitació va començar dissabte per l'oest i s'ha retirat aquest matí, a primera hora, per les comarques de Girona. Tot seguit us mostrem un mapa amb alguns registres destacats. Les comarques on menys ha plogut han estat el Montsià i el Baix Ebre, tret de l'estació del Parc Natural dels Ports.

El Servei Meteorològic de Catalunya ha fet un llistat amb els observatoris amb més de 40 mm de pluja:

Les precipitacions han caigut en forma de tempesta elèctrica en diversos indrets, i també han estat acompanyades de calamarsa.

Davallada tèrmica i neu

El pas del front ha arrossegat l'aire fred i ha fet caure les temperatures de manera considerable. A primera hora del matí, la diferència de temperatura respecte a dissabte era d'entre 5 i 12º C.

La baixada tèrmica ha arrossegat la cota de neu a prop dels 1.000 metres. Els registres de neu han arribat als 20 centímetres, segons les dades de Meteocat:

 

Les imatges compartides a les xarxes socials mostren com aquest ambient hivernal ha tornat al Pirineu. La nevada continuarà aquest diumenge:

Anar al contingut