Reducció dràstica de la contaminació a la Xina pel coronavirus

L'Agència Espacial Europea confirma una caiguda dràstica d'emissions de diòxid de nitrogen en els últims mesos. La davallada també és significativa al nord d'Itàlia

Enric AgudActualitzat

Les imatges del satèl·lit Copernicus, de l'Agència Espacial Europea (ESA), publicades aquest dijous (19 de març) han revelat una reducció dràstica de les emissions de diòxid de nitrogen a totes les grans ciutats xineses entre el 20 de desembre del 2019 i el 16 de març del 2020.

Les mesures estrictes adoptades a la Xina després de l'esclat del coronavirus de la Covid-19 a la província de Hubei, el desembre del 2019, s'han traduït en una millora de la qualitat de l'aire.


La caiguda de les emissions alliberades per les centrals elèctriques, les instal·lacions industrials i els vehicles va coincidir amb la celebració de l'Any Nou Xinés (la Festa de la Primavera, la festa tradicional més important del calendari xinès).

Reducció d'emissions de diòxid de nitrogen a la Xina. Font: ESA


El Servei de Monitorització de l'Atmosfera Copernicus va combinar observacions per satèl·lit amb models informàtics detallats de l'atmosfera per obtenir aquests resultats.


Durant el mateix període, a Itàlia també s'ha produït una caiguda d'emissions per les restriccions imposades per lluitar contra la pandèmia.  El nord del país, l'àrea més industrialitzada, és una gran emissora de contaminants. En els dos mapes següents es pot veure l'evolució de les emissions a Europa entre el gener i el març.

Emissions de diòxid de nitrogen a Europa (gener) (Font: ESA)

 

Emissions de diòxid de nitrogen a Europa (març) (Font: ESA)
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut