Les pluges, hora a hora, amb tardes de tempestes

RedaccióActualitzat

L'aire fred a les capes mitjanes de l'atmosfera que ens ha acompanyat durant els darrers dies ha donat tardes de tempestes, després d'uns matins tranquils. Un inici de juny que ha arrencat amb temps insegur i amb unes tempestes de tarda que van descarregar dilluns fins a 79 l/m² a la Quar, al Berguedà.

Cumulunimus arcus al pla des del poble d'Alta-Riba, Estaràs (Miquel Fernández)

Dimarts, segon dia de juny, tot i que les tempestes no han sigut tan extenses, es mantenen i han sigut importants a comarques com el Pallars Jussà, la Noguera, el Solsonès, el Berguedà i sobretot nord del Bages. Unes de les poblacions més afectades ha sigut Avinyó, de les quals hem rebut moltes imatges del moment del patac d'aigua.

 

Dos dies de pluges, ruixats i tempestes

No seran pluges permanents i continuades, com van ser els dies grisos i plujosos d'abril, però si que des del d'avui al capvespre de dijous les pluges ens acompanyaran en tot moment, en un punt o un altre del territori. La raó d'aquest increment de la inestabilitat i que va més enllà dels ruixats típics de tarda rau en el pas d'un petit embossament d'aire fred que facilita, permet i ajudar a fer créixer les grans nuvolades. Les precipitacions arribaran arreu del país, tot i que amb irregular quantitat. Mireu l'evolució de les pluges hora a hora.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut