Rècord de calor mai registrada a Grècia en assolir els 46,3 ºC

Grècia viu la pitjor onada de calor de fa dècades

Nestor GomezActualitzat

L'onada de calor històrica, fins i tot pitjor que la del 1987, s'ha materialitzat avui en batre la temperatura màxima més alta registrada al país. A la ciutat de Makrakomi, situada a la regió de Ftiòtida, al nord d'Atenes, va pujar el mercuri fins als 46,3 ºC, que és la temperatura més alta mai registrada per l'Observatori Nacional d'Atenes (NOA).

 

L'onada de calor que va arrencar la setmana passada ha arribat al punt àlgid avui. S'espera que a partir de demà les temperatures baixin una mica, però no serà suficient com per abandonar els valors d'onada de calor, que pot persistir fins al cap de setmana. Dilluns ja es van registrar temperatures extremadament altes, amb valors de 45 ºC a Dendra i 44 ºC a Tebes, Esparta i Làrissa. I, en paral·lel, també es va assolir un rècord de consum elèctric, amb més d'11.000 megawatts a l'hora a tot el país.

Les autoritats de Protecció Civil de Grècia ja han advertit de l'alt risc que l'onada de calor suposa per a la població i aconsella extremar la precaució a tots els ciutadans i turistes que són al país. Aquí teniu el mapa d'avisos activats per a dimecres, segons meteoalarm.

 

Però el perill no només és durant el dia amb aquestes temperatures extremes, sinó que també prové de les temperatures roents de la nit, amb valors extremanadament càlids que no baixen dels 30 ºC. Uns valors que no permet que el cos tingui hores de recuperació durant la nit. Molts mitjans de comunicació recorden els dies tòrrids i sufocants de l'estiu del 1987, quan l'onada de calor del juliol, amb valors extrems durant onze dies, va provocar la mort de 1.300 persones, la majoria a la regió d'Atenes.

ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut