Rècord de baixes pressions al Canadà per l'arribada del Fiona

Alberto AlcántaraActualitzat

L'huracà Fiona ha deixat una nova fita meteorològica, en aquest cas al Canadà. Segons el Centre d'Huracans del Canadà, s'ha registrat una pressió atmosfèrica de 931,6 hPa. Si aquest valor es ratifica, el Fiona serà la tempesta que ha tocat terra en aquest país amb una pressió més baixa des que se'n tenen ha registres.

 

 

El Fiona va tocar terra a Nova Escòcia com a cicló posttropical de categoria 2. Segons l'últim informe del Centre Nacional d'Huracans (NHC),  encara portava vents sostinguts de 150 km/h, amb cops superiors, a primera hora del matí de dissabte.
 

 

Al llarg de dissabte, el Fiona es va moure mou cap al nord a uns 43 km/h, a travès de l'est de Nova Escòcia i Labrador fins al mar de Labrador. Malgrat que va anant perdent força, va deixar vents huracanats fins a la tarda de dissabte.

Trajectòria prevista per al Fiona(NHC)

A banda del vent, aquest sistema porta associats els riscos habituals de precipitacions molt abundants i maror ciclònica, amb el resultat d'inundacions. 
 

 


Cicló poc habitual, però no inèdit

Un cicló posttropical és una barreja de cicló tropical i pertorbació extratropical, amb una evolució que es veu condicionada pel contacte amb zones d'aire més fred. Això no implica que siguin menys perillosos. En determinades circumstàncies, els ciclons posttropicals poden provocar un gran impacte a les zones afectades.
 


Tot i que la mesura de la pressió atmosfèrica fa del Fiona una fita meteorològica, no és el primer sistema d'aquestes característiques que toca terra al Canadà. En aquesta piulada de l'Organització Meteorològica Mundial (OMM) podeu veure un mapa de l'activitat ciclònica en aquesta zona des de l'any 1990.

 

 

Un llarg recorregut

L'huracà va arrencar de molt a l'oest de les Antilles i ha tingut conseqüències nefastes a Puerto Rico o la República Dominicana. Divendres també va afectar, tot i que de manera indirecta, les illes Bermudes.

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut