Recircula Weekend: el repte final

Enric AgudActualitzat

El Recircula Challenge és un repte, amb format de competició, impulsat per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), que busca solucions i mesures amb l'objectiu de donar sortida o eliminar diferents residus que perjudiquen el medi ambient, a través de l'economia circular. En l'edició d'enguany, el repte gira al voltant de les bosses i films de plàstic.

Vuit equips han arribat a la final després de presentar un projecte en format vídeo que ha estat distribuït per les xarxes socials. La gran final es fa aquest cap de setmana al Campus UPC-Diagonal-Besòs.

Els diferents equips tindran 48 hores per preparar una demostració davant del públic i d'un jurat. Treballaran amb materials físics objecte del repte (bosses i films de plàstic), i hauran de demostrar com passar de la lògica del residu a la lògica del recurs, és a dir, com donar-li una segona vida als objectes residuals. Guanya l'equip que proposa la millor solució d'economia circular davant del repte plantejat.

Els equips estan formats per un docent de la UPC, un tutor col·laborador i un mínim de tres estudiants universitaris. A l'hora de la veritat, en cada equip hi ha participat més gent.

Un dels equips finalistes és de Sant Cugat del Vallès. Sota el nom de PlasticDetoxx, aquest equip d'estudiants santcugatencs es presenten amb el següent vídeo a les xarxes socials.

 

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut