Temperatura a Madrid. Foto: Don Vitto.
Temperatura a Madrid. Foto: Don Vitto.

Quin fred! Per quedar glaçat del tot

Actualitzat

Mireu la temperatura d'aquest termòmetre. Sorprenent, oi?

Aquesta fotografia és de Madrid del cap de setmana passat. L'autor de la foto, Don Vitto, va quedar ben glaçat i no va dubtar gens ni mica a retratar-se davant d'aquest registre de rècord mundial.

Sense cap mena de dubte, el termòmetre no funciona. Sigueu crítics amb els termòmetres publicitaris de carrer. No és la primera vegada que, en dies molt càlids d'estiu, alguns termòmetres marquen més de 40 ºC, quan realitat la temperatura supera per poc els 30 graus.

Si feu fotografies tan curioses com aquesta, ens les podeu fer arribar al temps del 324.cat o via Twitter amb l'etiqueta #324eltemps

Rècords de fred

El lloc habitat més fred del planeta se situa al centre de Sibèria, a Rússia, a la població d'Oimiakon amb un registre de -68,7 ºC l'any 1933. En canvi, el rècord del fred se situa a l'Antàrtida. A l'estació de Vostok es va mesurar -89,2 ºC el 21 de juliol de 1983, amb instruments sobre el terreny. Ara bé, la NASA, a finals del 2013, va establir la temperatura més baixa del planeta en -94,7 ºC a l'altiplà de l'est de l'Antàrtida, amb dades analitzades d'imatges satèl·lit del 10 d'agost del 2010.

 

Anar al contingut