Ambient tòrrid (Xavi Cabo)
Ambient tòrrid (Xavi Cabo)

Quatre dies consecutius amb rècords de calor a Catalunya

El setembre ha començat amb temperatures màximes desbocades, les més altes des de fa dècades

Néstor GómezActualitzat

La calor de dimarts va ser el quart dia consecutiu amb rècords de calor a Catalunya en un inici de setembre tòrrid a tot el país.

Una gran bombolla d'aire molt càlid ha envaït la península Ibèrica durant els darrers dies i s'ha desplaçat cap a França i Alemanya. Una calor històrica a Catalunya que dissabte va trencar 35 rècords de temperatura màxima; diumenge, 58; dilluns, 43; i dimarts, 8 més.

Rècords de dimarts, 6 de setembre

La calorada que envaeix Catalunya aquests dies va fer un pas enrere dimarts a gran part del país. Tot i així, la calor encara va ser ben viva, amb la màxima més alta del dia a Vinebre amb 39,7 ºC. Ara bé, les temperatures van remuntar a les comarques del Pirineu i a punts de la costa nord catalana i, un cop més, es van batre rècords. 8 estacions meteorològiques de Meteocat amb més de 10 anys de recull de dades van superar l'anterior rècord.

 

 

Rècords de dilluns 5 de setembre

Tortosa registra la temperatura màxima més alta de setembre des del 1920, inici dels registres de dades, amb 41,4 ºC. Aquesta dada ha trencat l'anterior rècord de 38 ºC registrats el 3 de setembre del 2009.

A Lleida, els 37,2 ºC són la segona temperatura màxima més alta de setembre des del 1940, només darrere dels 38 ºC del 12 de setembre de 1985.

A Catalunya, de les estacions automàtiques que gestiona Meteocat, 43 estacions amb més de deu anys de dades van superar la màxima més alta en un setembre. Aquí teniu la llista d'estacions, algunes amb una antiguitat superior als vint anys:

 

 

 

Anar al contingut