Primera nevada intensa de la temporada al Líban

La primera nevada intensa de la temporada ha cobert de blanc les muntanyes de la serralada del Líban, aquesta setmana, i les precipitacions al nivell del mar han provocat algunes inundacions de carreteres. També hi ha hagut danys per calamarsa en zones agrícoles. 

Sawfar, al Líban, el 2 de febrer (REUTERS / Aziz Taher)

A la província d'Akkar s'han acumulat 25 centímetres per sobre dels 1.200 metres d'altura. Els vehicles del Ministeri de Foment hi han treballat per netejar carreteres.


Situació dramàtica per als refugiats

Tot i que les imatges de les muntanyes nevades són de postal, amaguen una realitat molt dura. L'Alt Comissionat de les Nacions Unides per als Refugiats (ACNUR) assenyala que amb temperatures tan baixes i amb la nevada, molts libanesos i refugiats estan passant per grans dificultats per protegir-se del fred.

 


Més precipitació

Les precipitacions han de continuar al Líban durant el cap de setmana. Així ho preveu el Departament de Meteorologia de la Direcció General d'Aviació Civil. Aquest mapa representa la pluja prevista entre divendres i dilluns al vespre. El model marca registres superiors als 100 mm a la zona del Líban i a la costa de Síria.

 

 

ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut