Primer gran grup de balenes albirades davant del Garraf de la temporada

Som a l'inici de la temporada d'albiraments de les balenes al litoral català. Així que si sou afortunats en veure-les, admireu-les però sigueu molt respectuosos amb elles. Mireu aquestes imatges cedides per l'Associació Edmaktub, entitat que estudia els rorquals comuns durant la primavera a la costa catalana. S'acosten a la costa del Garraf, on fan parada a la recerca de menjar. Aquest grup estava format per cinc exemplars i se'ls ha vist a uns 11 km davant de Vilanova i la Geltrú.

 

La temporada d'albiraments ronda des de finals de febrer o principis de març fins a finals de maig. Durant els darrers anys el nombre d'albiraments supera la seixantena amb un nombre d'animals observats superiors a la setantena. Són unes balenes de fins a 24 metres, de les espècies més grans que hi ha al Mediterrani, que transiten en aquesta època per la costa catalana.

Els primers albiraments de balenes del 2021

Durant el segon cap de setmana de febrer es van veure els primers exemplars de balenes davant la costa del Garraf. Eren dos exemplars de balenes davant de Sitges, a uns 18 km, i van arribar unes tres setmanes abans del que sol ser normal. Tot indica que es van acostar a la costa per alimentar-se abans de continuar el seu camí cap a la Ligúria, on passaran l'estiu.

ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut