Preparar la casa per a la calor d'estiu
Preparar la casa per a la calor d'estiu

Preparar la casa per a la calor d'estiu

Redacció Actualitzat
TEMA:
Jo també actuo pel clima
Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player

Comença l'estiu astronòmic i, a més a més, ho fa amb un repunt de la calor, que ha estat molt continguda durant aquest mes de juny. És un moment perfecte per saber com mantenir fresques les nostres cases durant els pròxims mesos, de la manera més sostenible possible.

Per això hem parlat amb en Lluís Morer, expert en eficiència energètica de l'Institut Català de l'Energia, que ens ha donat consells per posar la casa a punt i pràctiques que ens ajudaran quan arribi la calor més intensa.


Els experts de l'ICAEN ens han assenyalat diverses propostes per a diferents pressupostos, des de pràctiques que no costen res fins a mesures que impliquen despeses inicials de 2.500 euros i s'amortitzen gràcies a l'estalvi d'energia, en molts casos també aprofitables per a l'hivern.

Solucions a 0 €

Són mesures que impliquen fer un bon ús d'elements que probablement ja tenim a casa, com persianes i tendals, crear corrents de ventilació i fer un bon ús dels electrodomèstics que generen més calor, com forns i cuines.

Preparar la casa per a la calor (0 eur)

Solucions a 25 €

Mesures de baix cost que van dirigides a segellar millor les nostres cases per evitar l'entrada de la calor, o bé ajudar a reflectir cap a fora la radiació solar, amb l'ajuda de barreres físiques senzilles.

 

Solucions a 250 €

Impliquen instal·lar aparells que ajuden a apaivagar la sensació de calor o de xafogor, com ara ventiladors (millors els de peu que els de sostre, que consumeixen més energia) o deshumidificadors.

 

Solucions a 2.500 €

Aquestes mesures impliquen una inversió més cara, per afegir o millorar dispositius molt efectius com tendals o vidres aïllants, que també ens serviran per a l'hivern.

 

.

Actuar pel clima

Tots aquests sistemes ens ajudaran a apaivagar la calor d'una manera més o menys sostenible. Recordeu que us convidem a compartir les vostres accions o consells a les xarxes socials amb l'etiqueta #ActuopelClimaTV3.

 

ARXIVAT A:
Jo també actuo pel clima

VÍDEOS RELACIONATS

Anar al contingut