Premi per a "El temps" de TV3 a la International Weather Summit

Alberto AlcántaraActualitzat

La secció del temps de TV3 ha rebut un premi a la tretzena edició de la Cimera Meteorològica Internacional (International Weather Summit), que se celebra aquest cap de setmana a la vall de Stubai, al Tirol.

En aquesta edició, hi participen 50 presentadors del temps de 18 països. L'Enric Agud hi participa en representació de TV3, el canal 324 i Catalunya Ràdio.


Premi a un espai de realitat augmentada

Els mateixos participants han escollit els premiats. TV3 ha rebut el premi en la categoria de millor presentació del temps a plató ("Best Studio Weather"). També hi ha hagut premis al millor reportatge i a la millor presentació exterior.



L'espai premiat ha estat una realitat augmentada emesa al Telenotícies, dedicada al resum meteorològic de l'estiu. Vam repassar els rècords de calor a Catalunya i a Europa, i també els episodis de precipitacions extremes a casa nostra. Aquí el podeu recuperar:

 



La realitat augmentada és un petit espai televisiu, però en la seva creació intervenen moltes persones de diferents departaments: en aquest cas, des de la secció d'"El temps", i lògicament, grafistes, lingüistes, realitzadors, tècnics.

 

 

 

 


Les glaceres, les protagonistes de la cimera

El tema central de la cimera és l'efecte de l'escalfament global sobre les glaceres. A la vall de Stubai hi ha la glacera esquiable més gran d'Àustria.



Aquesta glacera, com la resta, està en risc, i per això s'està intentant provar diversos mètodes de conservació. L'Enric ens ho explica des d'allà mateix:

 


Segona participació catalana

Aquesta ha estat la segona vegada que un meteoròleg català participa en la Cimera Meteorològica Internacional. El mateix Enric Agud va ser el pioner en la dotzena edició de la conferència.

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut