Pomes fantasma a Michigan, als Estats Units

Néstor GómezActualitzat

Us mostrem una de les imatges curioses que ha deixat el fred intens als Estats Units, unes pomes de vidre penjant dels arbres.

Les temperatures a l'oest de Michigan han viscut darrerament els efectes d'una muntanya russa. Després del gran fred de les darreres setmanes, van tenir unes temperatures superiors a la mitjana, la qual cosa ha fet que l'aigua líquida de la pluja es congelés en tocar el terra o qualsevol objecte de la superfície. És el que s'anomena pluja gelant.

Les fotografies fetes per Andrew Sietsema mostren figures de gel en forma de poma. La pluja va cobrir a pomera i les pomes. La temperatura era exactament equilibrada per congelar l'aigua en contacte amb la poma, però no pas l'interior de la poma. La temperatura de congelació de la poma és més baixa que la de l'aigua.

Segons explica Sietsema, a mesura que va sacsejar el pomer per podar-lo, algunes pomes velles van caure a terra, per sota la funda de gel que les cobria, i van deixar intacta una bona part d'aquesta funda. Tal com ho va definir, a l'arbre hi van quedar unes "pomes fantasma".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut