Pluja artificial per combatre la contaminació a Bangkok

Néstor GómezActualitzat

Els alts nivells de contaminació a la capital de Tailàndia, envoltada d'una boirina insalubre, han obligat les autoritats a prendre mesures per reduir-la.

Les primeres mesures preses es van iniciar dimarts, creant pluja artificial amb un avió equipat amb una tecnologia especial, amb la finalitat de faci precipitar la contaminació a terra. D'altra banda, els bombers han utilitzat canons amb aigua a alta pressió per netejar els carrers.

Els nivells de contaminació estan disparats, amb valors que aquesta setmana han arribat als 144 µgr/m³ de PM2,5, les més perilloses per a la salut, a la zona de Thong Lonr, quan l'Organització Mundial de la Salut recomana no superar els 25 µgr/m³ de mitjana durant un dia. Dilluns, l'índex de qualitat de l'aire de l'empresa Air Visual va arribar a 161 µgr/m³, dada que indica que l'aire es troba en un estat molt pobre, amb alt risc per a la gent gran, infants i persones amb problemes respiratoris.

La insalubritat de l'aire a Tailàndia ha augmentat durant els darrers anys, per l'augment de la crema provocada en l'agricultura, l'activitat industrial, la construcció i el trànsit.

ARXIVAT A:
Contaminació
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut