Pluja abombollada, pluja de durada

Imatges de Josep Casafont a Navarcles

El dia ha estat avui força ennuvolat i amb ruixats que s'han anat succeint un darrere l'altre a bona part del País. Els ruixats han estat també de força durada, una situació que ha fet palesa la validesa de la nostra tradició oral en forma de dites i refranys.

Pluja abombollada, pluja de durada

Quan es veuen bombolles d'aigua als tolls i bassals, el seu significat meteorològic és que seguirà plovent. Significa que la pluja encara durarà una estona més.

El motiu és que les nuvolades dels ruixats porten encara molta aigua i les gotes de pluja que cauen dels núvols són grosses, i quan toquen l'aigua del bassal generen les típiques bombolles que queden una estona surant sobre l'aigua, fins que es trenquen.

Els ruixats han començat al matí pel sud, una de les zones on la primavera ha estat més seca, així es veien les bombolles al Parc Natural dels Ports.

 

A les Terres de l'Ebre, s'hi han recollit quantitats entre els 18 i els 30 litres per metre quadrat, que han estat molt benvinguts.

La pluja i les gotes grosses també han estat molt benvingudes a l'Alt Penedès, així queien a Olèrdola.

 

Una altra de les derivades de les pluges duradores d'avui, és que les temperatures màximes han baixat entre sis i deu graus respecte a les d'ahir.

 

ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut