Petita gran odissea d'una família d'ànecs a Girona

Alberto AlcántaraActualitzat

La natura és plena de petites grans aventures quotidianes. Una d'elles ha passat a Girona, on s'han pogut veure un curiós episodi protagonitzat per un grup d'ànecs que han fet una excursió des del Barri Vell fins el riu.

El biòleg i ornitòleg Ponç Feliu ens ha explicat què hi ha darrere d'aquesta anècdota, que s'ha repetit diverses ocasions en els últims anys.

Es tracta d'uns ànecs collverd, que crien a Girona des de 1998. Ho fan en zones humides pròximes al Ter, l'Onyar o el Galligants, però també en alguns indrets del Barri Vell, on estan allunyats de l'aigua però també dels depredadors.

En aquest cas, els ànecs crien al jardí del veí que ha gravat les imatges, el Jordi Muñoz. Un cop nascuts els pollets, han de seguir la mare fins arribar al riu.

Les imatges mostren aquesta petita odissea que porta la família d' ànecs pels carrerons del centre gironí, la Plaça del Vi o la Rambla, fins arribar al Pont de Pedra i entrar al riu Onyar. Una aventura amb final feliç, com podeu veure en l'última fotografia.

 

 

 

 

 

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut