Per Sant Jordi, el temps donarà un tomb
Canvi radical de la situació meteorològica, torna el sol
Per Sant Jordi, el temps donarà un tomb

Per Sant Jordi, el temps donarà un tomb

Canvi radical de la situació meteorològica, torna el sol

Néstor Gómez
TEMA:
Meteorologia

Després de tres dies de temps rúfol amb cel molt cobert i amb precipitacions (dimarts, dimecres i dijous), una nova situació del temps arribarà coincidint amb el dia de Sant Jordi. Sant Jordi serà com sol ser, sec i d'ambient agradable.

Nova situació del temps

Diem adeu a les precipitacions i als núvols dels darrers dies amb la retirada de l'aire fred a les capes mitjanes de l'atmosfera. Donem la benvinguda a una nova situació meteorològica en la qual tindrem una clara entrada de vent de sud que implicarà més sol i, sobretot, ascens clar de les temperatures fins diumenge.

Un Sant Jordi radiant amb màximes de 20 ºC o més

Els núvols restants de dijous marxaran durant la matinada de divendres. A tot estirar hi haurà bancs de boira matinals a les valls del Pirineu i a les planes interiors a causa de la gran humitat aportada per les pluges durant els darrers dies. Unes borines i boires de curta durada i que, ràpidament, desapareixeran per donar pas a un dia radiant de sol.

Els carrers dels nostres pobles i ciutats seran plens de colors de les portades dels llibres i amb un aire fresc amb flaire de flors. I tot, en un dia molt lluminós en el qual els nostres ulls no estaran pendents de l'estat del cel. No plourà enlloc del país.

La tornada del sol més l'entrada de vent de sud afavorirà una clara recuperació de les temperatures. Les temperatures màximes es mouran entre els 18 i els 22 ºC, si bé localment alguna població de Ponent o de les Terres de l'Ebre tocarà els 23 ºC

 

I acabem, amb la recomanació de llibres de temàtica meteorològica i de canvi climàtic que han vist la llum en els darrers mesos.

 

ARXIVAT A:
MeteorologiaSant Jordi
Anar al contingut