Per fi, nevades abundoses

Després de més de 45 dies sense cap sistema frontal, arriba la neu. El vent també es deixarà sentir al Pirineu i a les Terres de l'Ebre

Néstor GómezActualitzat

Qui recorda el pas del darrer sistema frontal amb cara i ulls? Doncs, cal remuntar-se al 23 de novembre, últim dia de pluges i nevades abundoses al Pirineu de Lleida. Des d'aleshores, o les pertorbacions han arribat des del Mediterrani o l'anticicló ha desplaçat les borrasques cap al nord continental. Meteocat té activats els avisos per vent i neu.

Neu i vent

Per fi, un sistema frontal arribarà actiu al Pirineu i obrirà les portes a nevades abundoses a la Vall d'Aran i al nord del Pallars Sobirà. A la resta del Pirineu de Lleida, la nevada serà més feble i ventada pel fort vent de nord a cotes altes amb torb. Es poden acumular més de 30 cm a 1.300 metres durant tot l'episodi de neu, segons Meteocat.

El front ens creuarà durant el matí i es trobarà l'aire gèlid al pla de Lleida, on poden caure alguns flocs de neu. A la resta del país, matí de núvols i tarda més assolellada. Compte amb les ventades a partir de la tarda de nord al Pirineu, de tramuntana a l'Empordà i de mestral a les Terres de l'Ebre.

Temperatures esbojarrades

La retirada de la boira del pla de Lleida permetrà que les temperatures pugin entre 4 i 6 graus, mentre que al Pirineu baixaran i a la resta del país es mantindran. Les temperatures més altes del dia rondaran els 14 ºC. Les mínimes seran fredes arreu amb aparició del fogony a les valls del vessant sud del Pirineu.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut