Ossos polars que entren a les cases d'una regió de Rússia a la recerca de menjar

Gemma PuigActualitzat

Estat d'emergència en una regió russa per una invasió d'ossos polars. Des del desembre han comptat com a mínim 52 ossos polars i constantment se n'hi passegen entre 6 i 10 a la ciutat de Belúixia Gubà, a l'arxipèlag de l'àrtic rus.

 



Un grup d'experts ha de decidir com protegir tothom, les persones i els ossos. Es troben a Nova Terra, un lloc molt remot on viuen aproximadament unes 2.500 persones i només s'hi pot accedir amb permisos especials perquè hi ha una base militar.

 

Molts veïns ho viuen amb pànic i ara cal estudiar com allunyar els animals. En alguns casos han tingut un comportament violent i especialment les famílies tenen por en portar els fills a l'escola. La construcció de tanques no ha funcionat.

L'organització World Wildlife Fund (Fons Mundial per la Natura) no dubta que és conseqüència del canvi climàtic. L'extensió del gel es va fent petita i això fa que s'acostin a les poblacions. També alerten dels abocadors, que desprenen una fortor que atreu els animals i s'alimenten de porqueria.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut