Onada de calor record i sense fi al Pakistan i l'Índia

A parts de l'Índia s'esperen durant el maig temperatures de 50 ºC i al Pakistan ja han arribat als 49

L'època més càlida de l'any ha arribat amb una força inusual i amb una onada de calor sense precedents al Pakistan, i arriba la calor intensa de maig amb temperatures desbocades. La calor més alta de l'any al Pakistan i a l'Índia arriba abans de l'entrada de l'estació plujosa dels monsons.

Sense precedents a l'Índia

L'abril ha estat el quart més calorós al país des que hi ha dades, però en grans parts del nord-oest, oest i centre del país les temperatures van ser tan disparades que es considera el més càlid en més de 100 anys, i supera la temperatura mitjana mensual en diversos graus. La temperatura a Nova Delhi a principis d'abril ja va arribar als 40 ºC i dissabte passat el mercuri es va aturar als 43,5 ºC, de fet, ha estat el segon abril més càlid dels últims 72 anys.

 

De fet, la calor persistirà durant setmanes i des del Departament de Meteorologia de l'Índia s'espera que part de l'estat de Rajasthan occidental arribin als 50 ºC. I la calor extrema no és pas nova de fa uns dies. El mes de març passat, la temperatura mitjana va ser de 33,1 ºC, i el març més càlid de la història amb dades que arrenquen des del 1901.

Aquestes temperatures prematurament altes i amb escasses precipitacions es deuen, apuntes ens experts, a la manca de la "western disturbance" o pertorbació occidental. Aquestes pertorbacions neixen a la regió mediterrània i duu pluges hivernals a les parts del nord de l'Índia fins a Bangladesh.

Jacobadad, al Pakistan, tot l'abril amb màximes de 40 ºC o més

Una onada de calor sense precedents va disparar la temperatura màxima a diverses parts del país de l'últim dia d'abril als 47 ºC, tot un rècord. I la temperatura més alta del país va ser de 49 ºC a Jacobabad, una població que des del 26 de març la temperatura màxima no ha baixat dels 40 ºC.

 

Centenars de milions de persones estan exposades a aquesta calor inusual. Seran setmanes molt delicades en aquesta regió del planeta on l'escassetat d'aigua i electricitat afecta algunes parts dels dos països i, a la qual, se suma la situació de misèria de la població.

ARXIVAT A:
Crisi climàticaMeteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut