Onada de calor de rècord

L'onada de calor ha polvoritzat aquest dissabte i diumenge molts termòmetres

RedaccióActualitzat

La forta onada de calor de primera categoria ha arribat al seu màxim aquest dissabte i sembla que s'estabilitzarà, per començar a desinflar-se a partir de dilluns.

aquest dissabte hi ha hagut molts rècords, alguns d'estacions amb registres de més de 20 anys. A primera hora amb les temperatures mínimes, especialment a la ciutat de Barcelona, costa central i l'Alt Empordà, on la tramuntana reescalfada s'ha afegit a les elevades temperatures.

 

 

Com que el termòmetre partia de valors de 30º C a molts indrets, tot feia pensar en temperatures màximes extremadament altes. A primera hora de la tarda s'han enregistrat 14 rècords de les temperatures màximes de les 143 estacions automàtiques del Servei Meteorològic de Catalunya @Meteocat . A la ciutat de Barcelona, el termòmetre mai s'havia situat tan a prop dels 40º C i el Vendrell s'ha arribat als 38,5 ºC que suposo el rècord dels últims 40 anys.

 

 

 

 

Diumenge ha començat amb temperatures lleugerament més altes a molts indrets i tornen a superar-se els rècords de la matinada de dissabte.

 

 

 

 

Les màximes han superat els 40º C al terç sud, però també han arribat a aquesta barrera cap al nord-est.

 

Dilluns, la temperatura no pujarà tant en general, però tot i així, l'onada de calor es manté ben viva i serà necessari continuar prenent precaucions.

 

 

Encara s'espera una setmana difícil, perquè tot i que el termòmetre es desinfli, la xafogor augmentarà. Serà dijous quan el descens de la temperatura es consolidarà i serà més general, amb tempestes i ruixats que aniran a més. Llavors les temperatures s'hauran normalitzat.

 

Anar al contingut