Onada de calor contundent a partir del dia de Sant Joan

Per primer cop aquest any, se superaran els 40 graus en alguns observatoris

Francesc MauriActualitzat

Els dos grans models del temps, mapes del Centre Europeu de Predicció i Model Americà, es posen d'acord que s'acostarà una massa d'aire africana el dia de Sant Joan, dilluns 24, i ens acompanyarà com a mínim fins al 27, aproximadament. Falten dies i caldrà confirmar-ho, però per la intensitat de la penetració càlida i la seva persistència damunt de Catalunya es podrà qualificar d'onada de calor.

Meteocat ja ha emès un preavís per calor extrema a partir de dimarts, 25 de juny, amb valors que poden tocar i fins i tot superar els valors que hi ha al mapa. Una calor sufocant que pot afectar tot el país i durar dies i dies.

 

 

El mapa previst per al dimarts 25 a les 20 hores i a 1.500 metres ens dona una temperatura de 28 graus o, lleugerament superior, a molts punts del Mediterrani occidental i meitat est de la península Ibèrica. Aquest valor és uns 11 graus superior, al que li correspon per l'època de l'any.

El resultat seran, probablement, moltes màximes entre els 35 i 40 graus la setmana vinent. Fins i tot, els observatoris tradicionalment més càlids, podríen superar els 40 graus. Algunes mínimes podrien superar els 25 graus.

La localització, intensitat i persistència més exactes caldrà afinar-les a partir de diumenge.

 

Anar al contingut