Onada de calor, amb temperatures caniculars al juny

La calor sufocant ens acompanyarà, potser, tota la setmana que ve

Nestor GómezActualitzat

Ja tenim aquí l'embrió de la gran calorada que començarà durant el cap de setmana i que s'intensificarà més durant la setmana que ve, que desembocarà en una onada de calor. Una calor excepcional que ens durà a temperatures de plena canícula, de fins a 40 ºC. Potser viurem una calor similar o superior a la viscuda al juny del 2003.

Una pertorbació que injecta aire tòrrid

Després de les grans tempestes de les darreres hores, el temps virarà amb determinació cap a l'ambient d'estiu cru i dur. La responsable de la gran calorada que esperem és una pertorbació atlàntica que se situarà enfront de Portugal. Com que les borrasques giren en sentit antihorari, amb una part frontal on els vents són de sud, arrossegaran l'aire càlid del nord d'Àfrica cap a casa nostra, i arribarà a França, Països Baixos, Anglaterra i Alemanya.

Onada de calor per persistència i per intensitat

No només destacarà per la seva persistència sinó per la seva intensitat. Recordeu que moltes vegades us hem parlat que els mapes de temperatures a 850 hPa són els mapes de referència per saber la temperatura de l'atmosfera a uns 1.500 metres. Doncs bé, per a aquesta època de l'any haurien de rondar els 15 ºC, que és la temperatura que tenim aquests dies amb calor moderada, i passarem a 25 ºC dimecres que ve. Una anomalia de 10 graus que farà disparar els termòmetres de tot el país.

En aquest mapa teniu els valors mínims a partir dels quals es considera calor excepcional, i ja us anunciem que els sobrepassarem la setmana que ve.

Una situació de calor que ha fet que Meteocat activi un preavís per calor per a la setmana que ve.

 

 

 

 

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut