On és el fred? Quan tornarà a nevar?

Néstor GómezActualitzat

Qui recorda els dies, les setmanes i els mesos del 2018 en què les precipitacions ens visitaven dia sí, dia també?

Va arribar el desembre i es van tallar de soca-rel les precipitacions. Només les que van caure a finals de gener i els primers dies de febrer han garantit el mantell de neu actual al Pirineu. Els gruixos a dia d'avui són els normals per aquestes dates o superiors en el cas de Malniu i Cadí nord, amb 61 i 88 centímetres, respectivament. Malgrat les elevades temperatures de l'últim cap de setmana, la neu, tot i que es fon, encara es manté.

Quan tornarà el fred i la neu?

Ara per ara, i durant tota aquesta setmana, les temperatures estaran per sobre dels valors normals per aquestes dates o, potser cap a finals de setmana es normalitzarà, però en cap cas es veu l'arribada de fred. Continuarem tenint durant els propers dies un ambient dolç, sense repetir la calorada de divendres, dissabte i diumenge passat. Aquest ambient poc hivernal no serà exclusiu de la península Ibèrica, el fred abandona Europa durant tota la setmana, en la qual s'esperen temperatures clarament superiors a les normals durant els propers deu dies.

I de nevades, com deu mana, caldrà esperar encara més temps. Les que cauran durant els propers deu dies seran poques, escasses i molt restringides. De manera que no es veu a curt i mitjà termini cap situació de nevades abundants ni generals.

Si bé la fiabilitat a set dies és petita, res fa pensar que la situació canviï prou perquè arribi el canvi de temps esperat per dur-nos directe a l'ambient hivernal.

Anar al contingut