Balanç d'una gran tongada de tempestes

Alberto AlcántaraActualitzat

Aquestes últimes hores hem viscut un altre episodi de tempestes de primera categoria, molt irregular però molt més extens que el de dimecres. La primera part del dijous es va caracteritzar pels ruixats fugaços i poc abundants, tot i que puntualment amb certa intensitat.

Però a partir del migdia, la situació va començar a desbocar-se. Al radar de Meteocat ja es podia veure una potent línia de tempestes que dividia en dues meitats el territori:

De l'evolució d'aquestes tempestes s'han registrat diversos aiguats. Aquest mapa representa alguns dels registres més importants:  

Durant la matinada de divendres, els ruixats han quedat concentrats al terç nord i cap el Camp de Tarragona:

Entre tots aquests aiguats, s'han reportat diversos fenòmens intensos i incidències: petites inundacions, ventades o calamarsades, tot i que no tan intenses com la pedregada de Berga i dels voltants de dimecres. Així heu viscut aquest episodi a les xarxes socials:

 

També destaquem l'aspecte elèctric de les tempestes. Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, s'han registrat gairebé 50.000 descàrregues elèctriques, una gran part d'elles entre núvols. 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut