Nova fredorada a partir de divendres

Recuperats del fred del cap de setmana passat, ara s'albira una altra glopada d'aire fred

Néstor GómezActualitzat

Tal com va passar la setmana passada, una altra glopada d'aire molt fred envairà Catalunya durant els pròxims dies. El primer dia d'octubre s'intuirà el canvi; el segon, el canvi de temps durà pluges i inici del descens tèrmic; i el tercer, ambient de tardor avançada arreu del país.

Una nova davallada de les temperatures que començarà divendres i es materialitzarà dissabte amb valors de 10 a 14 ºC al Pirineu i a la resta del país entre els 20 i els 22 ºC. Potser no farà tant de fred com fa uns dies, però, tot i així, tindrem un ambient de principis de novembre.

Heu fet canvi d'armari?

Ja us podem avançar que la caloreta del migdia d'aquesta primera meitat de setmana quedarà en l'oblit a partir de divendres i, segons els darrers mapes, no tornaran aquests valors a mitjà termini. Ara per ara, un cop caiguin les temperatures el pròxim divendres farà més fresca del que és normal fins a mitjans d'octubre, com a mínim.

 

Així que si encara no heu fet el canvi d'armari, plantegeu-vos fer-lo durant els pròxims dies i desar definitivament la roba fina i el calçat obert fins a la temporada que ve. Segur que algun dia tornarà a fer caloreta, però ja serà molt testimonial.

Aquí teniu el mapa d'evolució de temperatures a 850 hPa que mostra l'arribada d'aire fred a partir de divendres. Tornarà la neu a les cotes mitjanes del Pirineu, per sobre dels 2.000 metres. Una nova situació de fred que no repetirà les fortes ventades del cap de setmana.

ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut