Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player

NO2, diòxid de nitrogen: nova informació d'El Temps de TV3

Néstor Gómez Actualitzat
TEMA:
Crisi climàtica

Una de les informacions incorporades a les càmeres de TV3 del Temps, que acompanya les dades meteorològiques, és la qualitat de l'aire amb tres variables: l'ozó troposfèric (O3), el diòxid de nitrogen (NO2) i les partícules sòlides o líquides de diàmetre entre 2,5 i 10 µm (PM10)

Per a una compressió ràpida del nivell de contaminació hi ha tres nivells de qualitat de l'aire a mode de semàfor: 

  • Verd, qualitat de l'aire bona
  • Groc, regular
  • Vermell, pobra
  • Gris, no hi ha dades

L'NO2 és un gas marronós i d'olor fort que és tòxic a altes concentracions. L'home és el principal emissor d'aquest gas a través de la combustió o crema, en especial per la mobilitat (terrestre, aèria i marítima) i la indústria. Es calcula que fins a un 60% pot provenir del trànsit en el cas de la ciutat de Barcelona.
 

 

 

 

També procedeix de les calefaccions, de les centrals tèrmiques, totes les combustions de carburants, les incineradores, cimenteres, fàbriques de vidre i refineries. La quantitat d'NO2 generada de forma natural és ínfima, emesa per exemple per l'activitat volcànica o els incendis forestals.

A altes concentracions afecta la salut amb una inflació de les vies respiratòries. També, segons estudis recents, una exposició prolongada a l'NO2 augmenta els símptomes de bronquitis en nens asmàtics.

ARXIVAT A:
Crisi climàtica

VÍDEOS RELACIONATS

Anar al contingut