Nit moguda de llamps, trons i ruixats intensos

Matinada sonora i il·luminada al litoral. La pluja ha estat intensa al delta de la Tordera

Néstor GómezActualitzat

Feia dies que esperàvem que la nit fos moguda, i finalment ha arribat. Després de l'espetec de pluja que va descarregar ahir a la tarda a Batea, a la Terra Alta, 26 l/m² en nomes 10 minuts, a primera hora de la matinada ha aparegut una línia de tempestes davant la costa catalana, ben activa, que després ha escombrat la costa nord catalana i bona part de les comarques de Girona.

La pluja intensa ha fet córrer l'aigua pels carrers i s'ha acumulat en algunes parts baixes. En les imatges veiem la intensitat de la pluja a Batea, que va anar acompanyada de forts vents i calamarsa, a la Bisbal d'Empordà i a Rubí, on ha afectat temporalment la línia de ferrocarril. Els bombers de la Generalitat de Catalunya han atès 54 avisos, la majoria per inundacions i per algun arbre caigut.

 

Els ruixats de la nit ha anat acompanyat de xàfecs locals i intensos, amb xifres de precipitació molt dispars entre poblacions properes. Per exemple:

  • 121 l/m² a Malgrat de Mar i 24 a Pineda de Mar
  • 55 l/m² a Rubí i 12 l/m² a Sant Cugat del Vallès
  • 50 l/m² al santuari de Queralt i 17 l/m² a Berga
  • 47 l/m² al Barri Vell de Girona i 8 l/m² a la Devesa

Aquí teniu el mapa de precipitacions recollides fins a les 9 del matí

 

Unes tempestes a la nit que ens han deixat imatges espectacular com aquestes, també les podreu trobar a aquesta galeria.

Tempesta a Mont-roig del Camp (Joaquim Corts)
Tempesta al Poblenou del Delta (Emili Zaragoza)
Tempesta a Santa Coloma de Gramenet (Enric Navarrete)

 

 

 

 

 

 

 

ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut