Nevades per a la recta final de setmana

Nevades generals per a dissabte des de les Terres de l'Ebre fins a les comarques de Girona
Néstor Gómez Actualitzat
TEMA:
Meteorologia

A mesura que avancen els dies, les previsions de nevades es van ajustant. Si bé les nevades seran més importants durant les pròximes hores a les Terres de l'Ebre, serà dissabte quan s'estendran a tot el país.

Vilalba dels Arcs (Eloi Coso)

Tot i així, seguiu atentament l'evolució del temps en el portal i en els diferents telenotícies per saber concretament els llocs i les hores en què nevarà. De moment, tenim estampes com aquesta a Horta de Sant Joan:
 


Previsió

S'acosten hores interessants per veure com arribarà la humitat. De fred, ja en tenim. Ara falta que ens arribi el vent humit del Mediterrani perquè faci nevar fora dels indrets habituals. De fet, les nevades arrencaran per les Terres de l'Ebre la tarda de divendres i pujaran i s'estendran per la resta del país durant la matinada. A la part superior teniu l'evolució de les nevades des de divendres a diumenge.

Protecció Civil té activada la situació de prealerta del pla especial d'emergències per nevades a Catalunya (NEUCAT) en cotes baixes. Per dies, Meteocat especifica:

  • Dissabte, la fase més complicada del dia serà la matinada i principi del matí, quan podrà nevar pràcticament a qualsevol cota. A partir de llavors la cota tendirà a pujar en general, però hi haurà una gran variabilitat. A punts del prelitoral sud, serralada Transversal i Pirineu i Prepirineu Oriental per sobre dels 800 metres es podran superar els 30 cm de neu
  • Diumenge, la cota de neu se situarà al voltant dels 400 metres, localment per sota. Hi ha avisos activats pel sud i nord-est de Catalunya.

Aquests són els avisos per a dissabte i diumenge:

(Meteocat)
ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut