Més d'una trentena de morts als Estats Units per l'onada de fred

Alberto Alcántara

L'onada de fred àrtic que viuen els Estats Units deixa més d'una trentena de morts, molts en accidents de trànsit. El servei elèctric es comença a recuperar, però encara hi ha un milió de llars sense llum. La invasió freda afecta, sobretot, la meitat oriental dels Estats Units, de nord a sud. Texas és l'estat on hi ha una situació més crítica.

Mireu el mapa d'anomalia tèrmica prevista per a aquest divendres a les 19 hores. Fixeu-vos com Texas suporta temperatures superficials d'entre 10 i 20 graus més baixes del normal. Les autoritats de l'estat han obert prop de 300 "centres d'escalfament" d'emergència.

Anomalia de Tº als Estats Units (Tropicaltidbits)

 

Les companyies elèctriques texanes van haver d'implementar apagades continuades, per evitar que les xarxes es sobrecarreguessin per l'ús de la calefacció. L'augment de la demanda va coincidir amb una davallada de la capacitat de generació per la congelació de les centrals elèctriques i dels aerogeneradors. A banda dels talls d'electricitat, també hi ha un problema d'escassetat d'aigua, ja que arriba a les cases amb molt poca pressió.

 

Els animals també pateixen l'onada de fred. Una dotzena d'animals, inclós un ximpanzé femella de 58 anys, van morir al centre de rescat Primarily Primates, prop de San Antonio. Més de 3.000 tortugues van ser rescatades d'una mort segura per congelació als voltants de South Padre Island, al sud de l'estat.

El fred està deixant imatges poc habituals en indrets com el parc estatal del llac Fausse Pointe, a Louisiana. Aquest vídeo es va gravar des d'un vaixell que feia un recorregut pel llac. Els caramells penjaven dels arbres congelats.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut