Més d'un miler d'evacuats a Jakarta per les pluges monsòniques

RedaccióActualitzat

Indonèsia viu l'embat de les pluges monsòniques amb inundacions a la mateixa capital, Jakarta, i zones properes. Més d'un miler de persones han hagut de ser evacuades de les seves cases en les zones orientals i meridionals de la ciutat, que té uns 10 milions i mig d'habitants. No hi ha hagut cap víctima.

Inundacions a Jakarta, Indonèsia

El nivell d'aigua ha arribat fins als 1,8 metres, segons l'Agència de Mitigació de Desastres. L'Agència de Meteorologia, Climatologia i Geofísica d'Indonèsia (BMKG) preveu les pluges més intenses de la temporada durant la setmana vinent. S'han preparat més d'una vintena de centres d'evacuació a tota la ciutat.

 

 

Les inundacions durant la temporada de pluges són habituals en aquesta ciutat, però els científics alerten que aquests episodis estan empitjorant. El BMKG va reportar pluges de 226 mm en 24 hores al districte de Pasar Minggu, al sud de Jakarta.


La sobreexplotació, la urbanització, la manca d'espai verd i l'extracció excessiva d'aigües subterrànies fan de Jakarta la ciutat que s'enfonsa més ràpidament al món, en un context d'escalfament global que porta una intensificació dels episodis de temps extrem i una pujada del nivell del mar.
 

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut