Més de 50 ossos polars famèlics i atrapats a l'Àrtic rus per la fragilitat del gel

Els plantígrads busquen menjar en un assentament del districte de Txukotka, a l'est de Rússia.

Alberto AlcántaraActualitzat

Més de cinquanta ossos polars estan atrapats a l'assentament rus de Ryrkaypiy, a la costa del mar de Bering, a causa de la feblesa del gel àrtic. Els animals s'han reunit per alimentar-se de restes de morsa.


Els plantígrads són incapaços de sortir de la zona i caçar foques en aigües obertes, perquè el gel encara no és prou gruixut per suportar-ne el pes. Tot a causa de l'estat del gel, que encara no s'ha recuperat del mínim històric que va assolir a finals d'estiu. Això els obliga a canviar d'hàbits, i s'acosten al poble atrets per l'olor del menjar.

 


 

Segons l'organització ecologista WWF, els 56 exemplars d'ossos presenten un aspecte famèlic. Els empleats de l'organització controlen la zona per assegurar-se que els animals no entrin a la població. Les activitats públiques han estat cancel·lades i les escoles han rebut personal extra per garantir-ne la seguretat.

Un fet cada cop més freqüent

Amb la inèrcia de l'escalfament global, el gel àrtic es desfà amb més rapidesa i contundència, i triga més a consolidar-se a l'hivern. Les dades de l'última dècada són especialment rellevants, i el mínim assolit al passat mes de desembre va ser històric.

Les conseqüències globals de l'escalfament àrtic són múltiples. En el cas concret de Ryrkaypiy, una de les implicacions directes és que la presència dels ossos s'ha fet més freqüent, i això obliga a replantejar-se la viabilitat de la ubicació d'aquest assentament.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut