Més de 200 mm a les comarques de Castelló provoquen inundacions, amb rècords de pluja

Néstor GómezActualitzat

La situació de pluges d'aquesta setmana al País Valencià ens ha dut dos grans aiguats independents. El primer, dimarts passat, amb pluja rècord en 100 anys a Ontinyent; i el d'avui, amb un gran aiguat caigut a darrera hora de la matinada i primeres hores del matí a les comarques de l'Alt i el Baix Maestrat i a la Plana Alta i Baixa, amb registres superiors als 200 mm.

Pluja rècord en un dia de maig a Castelló de Plana

Les pluges que ahir van regar Catalunya aquesta matinada i durant el matí s'han concentrat a les comarques de Castelló. En poques hores, entre les cinc i les deu del matí, la pluja hi ha descarregat amb ganes. Segons dades d'Avamet, fins a les onze a Cabanes s'han recollit 278 mm; a Benicàssim, 233 mm, i a Castelló de la Plana, 203 mm.

A Castelló de la Plana, a l'observatori de l'Aemet, s'han recollit 198 mm, dels quals 150 mm en només dues hores. És una pluja rècord en 100 anys; se superen, així, els 62 mm del 10 de maig del 1929. En el cas de Cabanes, en aquestes cinc hores ha plogut més de la meitat de pluja esperada durant tot l'any, que en aquesta zona no arriba als 500 mm anuals.

L'Ajuntament de Benicàssim ha suspès l'activitat als centres educatius i el consistori aconsella evitar els desplaçaments innecessaris. Aquí teniu algunes de les imatges dels aiguats.

 

 

 

 

ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut