Més de 15 morts en els terratrèmols de magnitud superior a 6 a les Filipines

Néstor GómezActualitzat

Les Filipines encara no s'han recuperat de la forta sacsejada d'ahir que avui n'han tingut una altra. Aquest matí, a les 7 hora catalana, s'ha registrat un nou sisme de magnitud 6,4 a la ciutat de Samar. Tot i ser de menys magnitud, ha estat més profund, amb l'hipocentre a 66 km, i per això no ha causat tantes destrosses com el d'ahir. S'ha activat l'alerta de tsunami.

Ahir, el terratrèmol de magnitud 6,1 va afectar l'illa de Luzon, uns 100 km al nord de Manila. Els seus efectes van ser greus a causa de la poca profunditat de l'hipocentre, només 20 km. Setze persones han mort, 14 encara estan desaparegudes i 81 han resultat ferides. La ciutat més afectada pel terratrèmol ha estat Porac. La majoria de víctimes han mort per ensorrament d'un supermercat de quatre plantes i alguns habitatges i per la caiguda de murs. També s'ha desplomat part de l'església de Santa Catalina d'Alexandria, a Porac, que data del segle XVII.

A les províncies de Pampanga i Zambales hi ha hagut danys a carreteres, ponts, línies de ferrocarril i a l'aeroport internacional de Clark.

Una de les imatges curioses ha arribat des de Manila, on les sacsejades del terra han provocat un moviment en un gratacel que ha fet que l'aigua de la piscina, situada a dalt de l'edifici,caigués en cascada.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut