Tornado als Estats Units
Tornado als Estats Units

Més de 100 tornados assolen els Estats Units aquesta setmana

Alberto AlcántaraActualitzat

La temporada de tornados està en plena efervescència als Estats Units, i aquesta setmana ha deixat un balanç terrible, amb més de cent mànegues i almenys set morts. Un dels més forts ha passat per la ciutat de Jefferson, la capital de Missouri.

El tornado de Jefferson City va ser qualificat d'enorme i va causar danys generalitzats, amb vents estimats superiors a 250 km/h. Podeu veure els efectes del fenomen en el vídeo que acompanya aquesta notícia, amb unes imatges gravades amb dron. El nombre de ferits va arribar a la vintena. Sortosament, el tornado no va provocar cap víctima mortal.

Més mala sort van tenir a Golden City, on van morir 3 persones a causa d'un altre tornado que es va formar dimecres, segons el Departament de Seguretat Pública.

La situació meteorològica d'aquests dies ha vingut marcada per la col·lisió de tres masses d'aire: una de freda, que ha entrat des del Canadà; una d'humida, provinent del golf de Mèxic, i una de molt seca, provinent del sud-oest dels Estats Units. Són condicions ideals per a l'esclat dels tornados a la zona coneguda com a Tornado Alley, el carreró dels tornados.

A banda de Missouri, els tornados han afectat Oklahoma, Texas, Arkansas o Iowa. A mitjans de setmana, l'NOAA havia reportat 130 tornados, una xifra que ha pujat cap als 170 segons el canal de notícies CNN.

 

 

L'amenaça no s'ha acabat, i es preveuen noves tempestes fortes, que poden portar noves mànegues i inundacions.

Els tornados són fenòmens complexos. Aquí us deixem un enllaç on podeu trobar més informació sobre aquests monstres de la natura.

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut