Marxes per la ciència a Barcelona i Girona

La comunitat científica de tot el món es posa en marxa per plantar cara a l'amenaça de les polítiques anticientífiques

Alberto AlcántaraActualitzat

Aquest dissabte 22 d'abril, coincidint amb el Dia de la Mare Terra, es fan marxes per la ciència a més de 500 ciutats del món. A Catalunya hi haurà actes a Barcelona i a Girona.

La marxa de Barcelona està convocada a les 12 del migdia davant del Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona (PRBB), al costat de l'Hospital del Mar. Les activitats s'allargaran fins a les 16.00.

La jornada inclourà debats, espectacles i activitats lúdiques i científiques. Podeu consultar el programa al portal de l'Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC). El moviment convida a participar-hi polítics, educadors i tots aquells interessats en la defensa de la ciència i la investigació.

L'ACCC destaca que el moviment de la comunitat científica ha sorgit com a conseqüència de la proliferació de polítiques anticientífiques, que deriven en una erosió de la imatge social de la ciència.

Però no només és una qüestió d'imatge: també hi ha riscos evidents, com passa amb tota la qüestió del canvi climàtic derivat de l'escalfament global.

L'objectiu és, per tant, destacar la importància de la ciència, defensar-la dels perills que l'amenacen i reformular la relació entre la ciència, la classe política i la societat.

La marxa ha estat impulsada per l'associació independent Scientists Dating Forum, creada el 2016 i integrada per professionals de diverses disciplines científiques a Barcelona.

La iniciativa té el suport de nombroses personalitats del món polític i científic, com l'exconseller d'Economia i actual president de l'Institut de la Ciència i la Tecnologia de Barcelona (BIST), Andreu Mas-Colell, o el director de l'Institut de Recerca Biomèdica (IRB), Joan J. Guinovart.

A Girona, l'acte prendrà forma de taula rodona amb el títol "Ciència, pseudociència. Veritat i postveritat", en què intervindran científics de camps diversos com la física, la química o la biologia. La reunió serà a les 11.30, al Centre Cívic Pla de Palau.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut