L'ozó troposfèric, un contaminant sota vigilància

Arrenca la campanya de vigilància dels nivells d'ozó troposfèric

Néstor GómezActualitzat

La campanya es duu a terme entre els mesos de maig i setembre perquè és en aquesta l'època de l'any quan hi ha les concentracions més elevades d'ozó troposfèric. És un tipus d'ozó que està directament relacionat amb la llum del sol. Per aquest motiu les màximes concentracions es donen dins el període de l'any de més insolació, l'estiu, amb els pics més elevats durant les hores centrals del dia. També depèn de les condicions meteorològiques com alta radiació solar, temperatura elevada i direcció del vent.

La vigilància se centra entre les 8 i les 21 hores per donar cobertura als pics màxims de concentració d'ozó troposfèric de cada dia. En cas de superar determinats nivells, el llindar d'informació a la població és de 180 µg/m3 en una hora i el llindar d'alerta és de 240 µg/m3 en una hora. Aquesta informació es transmet a diferents entitats perquè la difonguin a la població.

Per fer un seguiment de la campanya, la Secretaria de Medi Ambient i Sostenibilitat informarà a través de:

Vic informarà la població de les concentracions d'ozó troposfèric amb un panell informatiu a la cèntrica plaça de l'Estació. L'any passat es va superar en set ocasions el llindar d'informació i en cap el llindar d'alerta.

ARXIVAT A:
Medi ambient
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut