L'onada de calor al sud-oest dels EUA dispara a 54 ºC la temperatura a la vall de la Mort

"És massa d'hora per tenir una gran onada de calor"

Néstor GómezActualitzat

Els habitants de l'oest i sud-oest dels Estats Units estan vivint una recta final de primavera amb una intensa onada de calor que ha fet saltar alguns rècords de calor.

Les temperatures a la vall de la Mort, famosa per ostentar el rècord de calor al planeta en arribar als 56,7 ºC el 1913, dimecres va registrar una temperatura màxima de 54 ºC. En paraules d'Abby Wines, portaveu del Parc Nacional de la Vall de la Mort:

És massa d'hora per tenir una gran onada de calor.

Una intensa calor que no va dissuadir els turistes de visitar el parc. Abby Wines comenta que fins a 48,8 ºC (120 ºF) encara s'està bé, però que un cop se supera aquesta xifra és quan realment es fa difícil ser a l'aire lliure.

 

Rècords de calor batuts al juny

Des del Servei Meteorològic Nacional diuen que l'onada de calor que afecta l'oest del país des d'inici de setmana serà de llarga durada, tot el que queda de setmana. A Salt Lake City, a Utah, dimarts es va marcar una temperatura màxima rècord de 42 ºC, amb registres que es remunten al 1894.  Phoenix, Arizona, va igualar el seu rècord en arribar als 46,1ºC, i a Needles, a Califòrnia, es va trencar l'antic rècord de calor en arribar als 49,4 ºC.

Onada de calor, Las Vegas

El servei meteorològic té activat l'avís de calor extrema i també ha elevat a vermell el perill d'incendis a Arizona, Califòrnia, Nevada i Utah.

L'onada de calor, inusualment severa a finals de primavera, ha provocat un pic de consum elèctric ja que els residents van posar en funcionament els aires condicionats i els ventiladors. Els operadors de les xarxes elèctriques de Texas i Califòrnia van instar la població a ser conservadors amb l'energia.

 

 

ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut