L'huracà Nicholas sacseja amb vents violents i inundacions l'estat de Texas, als Estats Units

Nestor GomezActualitzat

Nicholas ha tocat terra a l'estat de Texas amb vents huracanats. L'estació de WeatherFlow a la badia de Matagorda ha marcat vents sostinguts de 122 km/h i ratxes de 153 km/h.

Ara que ja és a terra, perdrà energia i violència amb rapidesa a mesura que avanci cap a l'estat de Louisiana. Tot i així, s'esperen intenses pluges en zones del sud-est de Texas, a Louisiana, al sud de Mississipí i a l'extrem sud d'Alabama. A falta de dades oficials de pluja recollida, es creu que l'huracà podia deixar fins a 460 l/m² en alguns indrets de la costa de Texas.

 

Sylvester Turner, l'alcalde de Houston, va activar la màxima alerta a tota la ciutat com a mesura preventiva després de viure les devastadores conseqüències de l'huracà Harvey el 2017. S'han aixecat barricades, s'ha prohibit la circulació per carretera i s'han anul·lat les classes per segon dia consecutiu.

Texas no és un estat aliè als huracans, però els científics adverteixen que el canvi climàtic fa que les tempestes siguin ara més poderoses, cosa que suposa un risc creixent per a les comunitats costaneres.

Nicholas és la catorzena tempesta a l'Atlàntic el 2021. La meitat de les tempestes tropicals han colpejat els Estats Units. Ara per ara, l'huracà Ida ha estat el pitjor de la temporada en batre contra la costa de Louisiana i abans de colpejar amb violència Nova York amb pluges i inundacions que van deixar més de 40 morts.

ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut