L'huracà més ferotge en 80 anys colpeja Florida i avui escombra el sud-est dels Estats Units

Néstor GómezActualitzat

Si fa uns dies l'huracà Florence va posar en escac els Estats Units, ja que s'esperava que toqués terra amb categoria 4, ha estat el Michael el qui ha tocat terra amb aquesta magnitud.

L'huracà Michael va néixer diumenge passat, entre Belize i Hondures, i s'ha alimentat de les aigües càlides del golf de Mèxic per arribar a categoria 4, amb vents màxims sostinguts de 220 km/h. I amb aquesta força, a darrera hora de dimecres, va tocar terra a Florida. Aquest huracà està considerat el més ferotge en més de 80 anys i el tercer més potent que hagi arribat mai a la península.

Florida és el primer estat a rebre l'huracà, concretament a Panama City, amb ventades que van arribar als 249 km/h, i es va quedar a només 3,2 km/h d'assolir la categoria 5, la de vent més extrem i més destructiu. Un cop dins de terra, la intensitat del Michael ha disminuït en el seu camí cap a Geòrgia i ja és de categoria 1, amb vents de 120 km/h, i es mantindrà així fins al migdia de dijous, en què passarà a ser una tempesta tropical, categoria inferior a l'huracà. Tot i així, encara s'esperen pluges intenses, que poden arribar als 300 l/m² als estats de Carolina del Nord i del Sud.

Una persona ha mort en caure un arbre sobre casa seva a la població de Greensboro, a Florida. Les greus inundacions han provocat danys estructurals en edificis, arbres arrencats i línies elèctriques caigudes a la zona costanera propera al punt on l'huracà ha entrat a terra ferma.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut