L'huracà Laura toca terra a Louisiana amb vents de 240 km/h

Néstor GómezActualitzat

A primera hora del matí d'avui, hora catalana, l'huracà Laura ha tocat terra a Louisiana, als Estats Units, amb categoria 4.

Encara sota l'embat de l'huracà, les autoritats esperen una inundació massiva per l'augment del nivell del mar i per la impossibilitat de desaiguar la pluja intensa que s'espera que arribi uns 40 km cap a l'interior. Un temps sever amb ventades que han arribar als 240 km/h a la petita ciutat de Cameron, segons dades del Centre Nacional d'Huracans (NHC). L'aeroport de Louisiana, The Lake Charles, ha registrar vents sostinguts de 137 km/h amb 206 km/h de cop fort.

La zona d'impacte de Laura hi viuen uns 4 milions de persones, la majoria estan evacuades o desplaçades cap a llocs segurs sota estrictes ordres d'evacuació. La situació més temuda és l'anomenat "mur d'aigua", zones molt sensibles a quedar negades i on es va donar l'ordre d'evacuació obligatòria a unes 620.000 persones entre els estats de Louisiana i Texas. El nivell de l'aigua més elevat s'espera a Cameron, a Louisiana, podria pujar fins a 6 metres.

S'espera que ara que ha arribat a terra generi tornados a Louisiana, Texas i Mississipí i caiguin pluges de 125 a 250 l/m² en aquestes regions.

Aquí teniu algunes imatges publicades a les xarxes socials

 

ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut