L'huracà Fiona descarrega la seva fúria a Puerto Rico i ara arriba a la República Dominicana

Néstor GómezActualitzat

Durant el cap de setmana, Puerto Rico ha rebut l'embat directe de l'huracà Fiona. Un huracà que va néixer al mig de l'Atlàntic el 12 de setembre passat i que es va reforçar, i molt, tot just abans d'arribar a l'illa caribenya.

Huracà Fiona(zoom.earth)

L'huracà ha deixat registres de pluges superiors als 600 mm. Unes precipitacions que han fet desbordar alguns rius de diferents regions porto-riquenyes. Els vents sostinguts de 140 km/h i les intenses pluges van provocar una apagada general d'electricitat a tota l'illa i danys en habitatges i infraestructures que el governador, Pedro Pierluisi, ha qualificat de catastròfics. Durant l'episodi de mal temps, centenars de persones van ser evacuades de diferents municipis del nord, centre i sud del país. El governador va demanar l'estat d'emergència estatal i va sol·licitar a Washington la declaració d'emergència federal. El president, Joe Biden, va decretar l'emergència, una mesura que autoritza l'Agència Federal de Gestió d'Emergències a coordinar l'ajuda i proporcionar mesures de protecció.


El Fiona arriba a la República Dominicana amb pluges torrencials i fortes ventades

Durant aquesta jornada, l'huracà travessarà l'est del país amb ventades que poden arribar a superar els 200 km/h i unes pluges, que segons mostren els models meteorològics, poden descarregar entre 100 i 300 mm durant el dia i, localment, poden arribar als 450 mm. Fins a primera hora del matí d'avui, a Punta Cana la pluja no cessa i els cops de vent han arribat als 93 km/h.

 

L'huracà es mou acostant-se a Punta Cana, amb probabilitat elevada que l'ull passi per la província de La Altagracia. Totes les províncies del país estan en alerta i tretze estan en nivell vermell, inclòs el Gran Santo Domingo. El govern ha declarat avui dia festiu per intentar minimitzar el risc.

 

ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut