El Dorian pot arribar a Nova Escòcia com a huracà de categoria 1

Alberto AlcántaraActualitzat

L'huracà Dorian tendeix a rebaixar la seva intensitat, però es preveu que encara mantindrà la categoria d'huracà fins el moment de tocar terra a Nova Escòcia. A les Bahames, el balanç de víctimes que ha deixat l'huracà ha pujat a 30. Hi ha centenars de desapareguts.

Curta revifada

El Dorian va recuperar, dijous i durant unes hores, la categoria 3 de l'escala de Saffir-Simpson. 

Segons l'informe del Centre Nacional d'Huracans (NHC) de divendres al matí, el Dorian ja tenia categoria 2, portava vents sostinguts de 155 km/h i avançava en direcció nord-est a uns 20 km/h.

 

El pronòstic indica un possible impacte de l'ull de l'huracà a la costa de Carolina del Nord, a prop de Jacksonville. Però hi ha moltes més possibilitats d'impacte directe a prop de Halifax, a Nova Escòcia, on el Dorian podria arribar com a huracà de categoria 1. L'huracà més fort que ha tocat terra a Canadà va ser el Ginny (1963), que va arribar com a huracà de categoria 2.

A banda de vents huracanats, el Dorian portarà inundacions. La combinació entre la marea i la maror ciclònica farà pujar el nivell del mar de metre i mig a dos metres i mig, i això negarà zones habitualment seques properes a la costa. La pluja també pot provocar inundacions sobtades. El pronòstic més advers és el previst per a les dues Carolines, on es preveuen acumulacions d'entre 150 i 300 mm, amb pics de gairebé 400 mm.

El Dorian ha fet història com a huracà mes fort en tocar terra a l'Atlàntic.

L'impacte de l'huracà ha estat devastador a les Bahames, on ha deixat almenys 30 morts.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut