L'huracà Delta toca terra al sud dels Estats Units

RedaccióActualitzat

L'ull de l'huracà Delta ha tocat terra aquesta matinada a la costa de Louisiana. Ho ha fet com a huracà de categoria 2 de l'escala de Saffir-Simpson, segons ha comunicat el Centre Nacional d'Huracans (NHC).


Segons l'informe del mateix NHC, el Delta ha començat a perdre força a mesura que s'ha endinsat cap a terra. Al començament del dia, l'huracà es desplaçava a uns 24 km/h, amb vents sostinguts de 120 km/h i una pressió central de 972 hPa.

Imatge del satèl·lit GOES de les 7 hores de dissabte (NHC)


Previsió

Els pronòstics de l'NHC indiquen que l'huracà avançarà en direcció nord-est, cap al nord de Mississipí i la vall de Tennessee, mentre anirà perdent força. És molt probable que al llarg de dissabte ja esdevingui una depressió tropical.

Evolució prevista per al Delta (NHC)

Estan activats els avisos per maror ciclònica. La combinació de marea i onades pot fer pujar el nivell de l'aigua fins a més de 3 metres en alguns trams de la costa.

Pel que fa a la pluja, el Delta pot deixar quantitats d'entre 125 i 250 mm, amb màxims de fins a 380 mm, en punts del sud-oest i el centre de Louisiana. A Texas, el nord de Louisiana, el sud d'Arkansas o l'oest de Mississipí hi pot deixar fins a 150 mm.

Efectes al Yucatán

El Delta va tocar terra a la península del Yucatán, a prop de Puerto Morelos, un poble de pescadors popular entre els turistes. L'huracà va provocar danys materials i talls de llum i d'aigua corrent, a banda de grans cues a l'aeroport internacional de Cancún. El cicló també ha aturat la producció de petroli a les plataformes marítimes de la regió del golf de Mèxic.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut