L'huracà Beryl arriba a Texas i hi provoca dues morts i deixa milions de persones sense llum

Beryl ha arribat aquesta matinada de dilluns a la costa de Texas com a huracà de categoria 1. Hi ha entrat a prop de Matagorda, a les 4 de la matinada hora local, amb vents sostinguts de més de 120km/h.

Un cop ha arribat a la costa texana, l'huracà ha perdut ràpidament intensitat, però encara s'ha comportat amb virulència i ha anat acompanyat de pluges abundants i intenses.

L'arribada de Beryl ha provocat problemes greus en la distribució elèctrica, que han deixat bona part de l'estat de Texas sense subministrament. Més de dos milions i mig d'usuaris s'han quedat sense electricitat.

 

Aquest és el moment en què se n'anava la llum a l'Illa de Galveston. Els efectes de la caiguda del subministrament han estat molt importants, concentrats al litoral de l'estat.

Però més enllà dels problemes elèctrics, la marea de tempesta --la pujada del nivell del mar associada a la caiguda de la pressió atmosfèrica que provoca l'huracà-- ha fet que hi hagués inundacions i onades molt altes a la zona.

L'efecte combinat de vent, pluja i inundacions ha provocat, almenys, dues víctimes mortals. i s'han activat serveis mèdics d'emergència a tot el litoral.

Seguidament, l'huracà ha arribat a la ciutat de Houston.

Els propers dies Beryl, ja convertit en tempesta tropical, avançarà per la meitat est dels Estats Units. Es convertirà primer en depressió tropical, que passarà sobre l'estat d'Arizona aquest dimarts, i seguirà el seu recorregut en forma de borrasca que, tot i que ja no tingui característiques tropicals, encara pot ser perillosa.

 
ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut