L'hivern inusualment càlid a Rússia fa caure la demanda de valenkis, la bota tradicional russa

On és el fred? A casa nostra, no, i a Rússia, tampoc. 

Néstor GómezActualitzat

Una de les típiques peces russes de vestir a l'hivern són les botes valenki, calçat tradicional de feltre que s'utilitza des de fa segles per evitar les congelacions quan les temperatures són extremadament baixes i que es fa servir generalment per caminar sobre neu seca. Una peça comuna que formava part de l'equipació de roba i abric militar d'hivern.

 

Les temperatures suaus d'aquest hivern han fet caure la demana en una fàbrica de calçat de feltre centenària situada a Iaroslavl, vora el riu Volga, 250 km al nord-est de Moscou. El director de l'empresa, Semion Xmikov, afirmava que les vendes havien caigut un 5%. Un descens que s'ha vist mitigat per la forta demanda que hi ha hagut de les regions fredes del nord de Rússia.

 

A Krasnoiarsk, la tercera ciutat més gran de Sibèria, hi ha qui argumenta que el descens de les vendes es deu al fet que no són tan populars com fa temps. Altres, com una venedora de valenkis al mercat exterior de la ciutat, associen la caiguda de les vendes a l'hivern inusualment càlid.

Però les dades meteorològiques ho corroboren. El director hidrometeorològic del centre de Rússia, Roman Vilfand, va confirmar a l'agència de notícies TASS que el 2019 va ser l'any més càlid a Rússia des que van començar els registres:

"La temperatura mitjana d'hivern a Rússia ha augmentat de 2-2,5 ºC durant els darrers 30 anys."

ARXIVAT A:
Crisi climàtica
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut