L'exhuracà Leslie rega tot el país i omple els rius

Néstor GómezActualitzat

En poc més de 24 hores, la pluja ha arribat a tots els racons del país amb registres que han oscil·lat entre els 15 i els 150 l/m² i ha multiplicat els cabals dels rius. L'exhuracà Leslie ens ha passat com una pertorbació normal molt activa.

El registre més alt s'ha recollit a Viladrau amb més de 200 l/m², però la xifra dels 100 l/m² s'han superat en molt indrets del país. Fins i tot a la Catalunya més seca, cap al pla de Lleida i a les Terres de l'Ebre, la pluja ha caigut amb abundància, entre els 30 i els 80 l/m². A dalt teniu el recull de pluges entre ahir i avui. El gruix de les pluges es troba al sud de França fins al migdia. A casa nostra qeudaran ruixats dispersos a la tarda.

Tota aquesta aigua ha implicat un creixement sobtat i espectacular dels rius, sobretot al nord del país. El Ter i el Freser aigües amunt de Ripoll té més de 10 vegades més aigua que ahir al matí. Una gran crescuda de l'aigua del Ter que viatja cap a Osona. Afortunadament, els pantans situats aigües avall de Roda de Ter laminaran i esmorteiran la crescuda.

 

Altres rius del país també baixen carregats:

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut