L'estiuet de Sant Martí ha arribat puntual

Alberto AlcántaraActualitzat

Una gran pertorbació atlàntica debilitada continuarà generant faixes de núvols que portaran un cel variable a estones a Catalunya. A més a més, impulsa vents del sud i sud-oest que fan pujar la temperatura: l'estiuet de Sant Martí ha arribat ben puntual.

Núvols i clarianes

Tenim un dia de cel força variable, amb presència de més núvols alts i mitjans al matí, més clarianes durant les hores centrals del dia, i formació de més núvols baixos cap al vespre. Aquests núvols tornaran a afavorir una sortida i una posta de sol molt fotogèniques, així que tingueu les càmeres a punt.

 

Gairebé no esperem pluja, a tot estirar algun plugim cap al vessant sud del Pirineu. Al Pirineu i Prepirineu també s'enfortirà el vent de sud aquesta tarda, per sobre dels 80 o 90 km/h. Hi ha un avís del Servei Meteorològic de Catalunya per aquest motiu.

Temperatures en ascens

L'estiuet ens portarà valors al migdia d'entre 16 i 23 ºC en general, fins i tot per sobre de manera puntual. Només quedarà  per sota en algunes valls del Pirineu.

I dilluns...

El dia començarà amb vent de sud al Pirineu, però a la costa començaran a entrar vents de llevant, que portaran més núvols a la façana litoral i al prelitoral, especialment de les comarques de Girona.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut