Les ventades provoquen nombroses destrosses en diversos indrets de la Xina

Uns 15.000 arbres han anat a terra i desenes de milers de persones s'han quedat sense llum

Alberto AlcántaraActualitzat

Aquesta setmana ens ha portat un degoteig d'imatges de tempestes violentes a la Xina. Els últims fenòmens han estat caracteritzats pel fort vent, que ha provocat importants destrosses en diverses províncies xineses d'arreu del país.

Potser una dels episodis més violents ha estat a la ciutat de Suqian, a la província oriental de Jiangsu. A banda de les fortes pluges, la ventada ha provocat danys en més de 500 cases i ha tirat a terra uns 12.000 arbres. S'han registrat cops de vent d'uns 100 km/h. Els talls de llum han estat freqüents en molts comtats de la regió: és el cas del municipi de Baoying, on el vent ha fet caure més de 3.000 arbres i ha deixat sense electricitat unes 5.000 llars.

També a la zona oriental de la Xina, a la província de Fujian, han patit els efectes del temps sever. Al comtat de Youxi, vents de més de 70 km/h han acompanyat la tempesta durant uns 30 minuts. Al municipi de Xibin, més de 200 famílies han estat afectades per inundacions i un centenar d'arbres han caigut a terra. 10.000 residents s'han quedat sense llum.

A la ciutat de Mianyang, a la província sud-occidental de Sichuan, el vent ha desarrelat un miler d'arbres i ha provocat danys materials per valor de més de 700.000 euros. La tempesta ha acumulat més de 80 mm. Recordem que a Chengdu, també a Sichuan, van tenir una tempesta amb un esclafit inclòs.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut